You are at:

Menu

Forside

Forsiden på dit studieretningsprojekt skal på Gladsaxe Gymnasium være den opgaveformulering, du har fået udleveret i PDF-format ved skriveperiodens start.

Du skal derfor indsætte den udleverede opgaveformulering som første side i det dokument, du skriver i.

Du behøver ikke gøre det før den sidste dag, men gør det gerne i god tid, så du ikke sidder ti minutter inden afleveringen og ikke kan finde ud af det.

Man kan gøre det på flere måder, men skriver du i en nyere udgave af Word (eller et lignende skriveprogram), er det ret let.

Du placerer bare cursoren øverst på den første side og vælger "Indsæt/Billeder/Billede fra fil…" (det kan hedde noget forskelligt alt efter hvilken version af programmet, du har), og så kan du finde frem til PDF-filen med din opgaveformulering på din computer og indsætte filen, helt på samme måde som man indsætter andre billeder.

Det går fint med at indsætte PDF-filen i Word på en Mac, men det kan nogle gange skabe problemer i andre programmer eller på en Windows-maskine.

Hvis du ikke kan indsætte PDF-filen som billede, skal du bare konvertere den til fx JPEG-format (et rent billedformat), så virker det.

Måske har du allerede et program, som kan gøre det. Hvis ikke, gør du det på et øjeblik på internettet.

Træk fx PDF-filen ind på denne side:

https://www.altoconvertpdftojpg.com

Så kan du downloade den i JPEG-format, som du derefter kan indsætte i dit Worddokument som et billede (fra en fil).

Tjek lige, om det ser pænt ud og ikke er pixeleret.

Hvis det er, gør disse sider:

https://pdf2jpg.net

https://convertonlinefree.com/PDFToJPGEN.aspx

det samme, men her kan du få filen i en bedre kvalitet ved at vælge opløsningen 300 eller 600 dpi. Til gengæld downloader du billedfilen pakket ind i en zip-fil, som du så lige skal udbakke, inden du har din jpg-fil, som du kan indsætte i opgaven.

En lille detalje: Laver du en sidefod nederst på siderne med sidetal, skal du huske at slå sidefoden fra på forsiden. Man bruger normalt ikke sidetal på en forside. I Word gør du det ved at gå ind i "Formatér/Dokument/Layout" og vælge "Speciel første side".

Efter forsiden kommer abstractet som det næste, efterfulgt af indholdsfortegnelsen.Eksempel på hvordan den udleverede opgaveformulering kan se ud.

SRP_2016_opgaveformulering_eksempel fra 2015
 You are at: